Genesis onthult hybride sportberline Concept Car op de New York Auto Show

Genesis onthult hybride sportberline Concept Car op de New York Auto Show

De Genesis New York Concept is een unieke benadering van luxe, gericht op de bestuurder.

Genesis onthult zijn opvallende ‘New York Concept’, een luxueuze sportsedan op de 2016 New York International Auto Show. De New York Concept geeft aan welke richting Genesis wil inslaan met zijn design. Dat wordt gekenmerkt door een uitgesproken en verfijnde ‘Athletic Elegance’, die voor het eerst werd getoond met de Vision G concept en wat later in productieversie met de Genesis G90 luxeberline.

Aan de buitenzijde is de New York Concept een elegante interpretatie van een luxueus en performant voertuig, gedefinieerd door zijn evenwichtige verhoudingen en verfijnde oppervlaktebehandeling. Binnenin combineert deze conceptauto geavanceerde technologie met absolute luxe en zet hij innovatieve elektronica in contrast met fijn verwerkte topmaterialen.

Om het sportieve, levendige karakter van Genesis te benadrukken ontwikkelt deze hybrid concept 245 pk aan vermogen en 353 Nm aan koppel dankzij een drukgevoede 2.0-liter GDi-motor gekoppeld aan een 8-trapsautomaat. De geavanceerde technologische oplossingen en de duidelijke, afgelijnde designtaal van dit concept dragen bij tot een hogere perceptie van Genesis als merk.

Manfred Fitzgerald, Head of Genesis, zei bij het begin van de persconferentie het volgende: “Genesis zal een merk zijn dat zich op design focust. Waar design er in de eerste plaats voor zorgt dat mensen zich tot een merk voelen aangetrokken, gaat goed design nog een stap verder. Een doordacht en goed uitgevoerd design maakt dat we ons goed voelen en intuïtief ontwerp zorgt ervoor dat alles makkelijk te bedienen valt. Intelligent design zorgt ervoor dat gebruikers zich beloond voelen, in die mate zelfs dat het een positieve impact heeft op hun leven. Goed design ten slotte, geeft ook aan dat men belang hecht aan wat men doet. Het zorgt voor onmiddellijke geloofwaardigheid – en dat is van levensbelang voor een nieuw merk als het onze.

Luc Donckerwolke, Head of Genesis design, benadrukte van zijn kant: “Een goed uitgedachte lay-out met de motor voorin en achterwielaandrijving, waarbij de afstand van dashboard tot achteras voldoende groot is, is essentieel voor onze luxueuze designtaal. Door de cabine naar achteren te schuiven krijgen we een krachtige, dynamische vormgeving. Het laat ons daarenboven toe een kortere vooroverhang te hebben, wat bijdraagt tot een evenwichtigere, atletische verdeling van de visuele vormgeving.

Klik hier voor de volledige presskit.
Klik hier voor de designfilm.

Over Genesis Belux

Hyundai Belux - Korean Motor Company is the official importer for Genesis in Belgium and Luxemburg.

Press relations can go to:

www.genesis.presscorner.be

Genesis Belux
Korean Motor Company nv
Pierstraat 229 - 2550 Kontich